Пет хобита, които могат да подобрят вашето здраве

За повечето от нас, нашите хобита са съществен компонент от нашия личен живот, но знаехте ли, че те могат да бъдат полезни и за нашето психическо и физическо здраве?

Хобитата осигуряват изпълнение, продуктивно използване на свободното ни време и основните ни идентичности често са обвързани в интересите, които избираме да преследваме, когато не работим, спим или прекарваме време с близки.

Разбира се, повечето от нас се заемат с хоби, защото се радваме. Но както ще разберете, може да има много повече за вашето забавление от забавния фактор.

Ние разглеждаме пет хобита, които биха могли да ви дадат здравословен тласък за 2018 г.

Танци: Забавна форма на упражнения

танците има цяла гама от ползи за здравето и е лесен и достъпен начин за упражнения за повечето хора. Помислете за това: Нямате нужда от много оборудване, за да танцувате – само краката, някои мелодии и за предпочитане приятел или две.

Танците са нежни за тялото – можете да се натиснете толкова силно Както искате или да се настаните в удобен жлеб, който е точно за вас. И всеки може да танцува ревита натуралис мнения!

Дори и да се срамувате да се изрязвате на дансинга, почти всички се радват да преместят тялото си към музика, дори ако това е просто в комфорта на собствения си дом; Няма правилен или грешен начин за танц. Просто направете всичко, което ви се чувства добре!

Танцуването е социална дейност и знаем, че поддържането на активно социално е важно за общото благополучие най-важното е, че танците са забавни. Това е безболезнена, енергична тренировка. Но как по -конкретно, танците ни поддържат здрави?

Първо, танците са отлична кардио тренировка и знаем, че кардио тренировките помагат за подобряване на сърдечно -съдовото здраве, увеличаване на издръжливостта и укрепване на костите и мускулите.

Преглед на Cochrane от 2011 г., който изследва 94 проучвания, включващи 9 917 участници, също установи, че танците поне три пъти седмично изглежда подобряват баланса при възрастни хора.

Това е важно, тъй като центровете за контрол на заболяванията и превенцията (CDC) съобщават, че всяка година 2,8 милиона възрастни хора се лекуват в спешните отделения за есенни наранявания.

процентът на неволна смъртност от есента сред възрастните също стават все по -често срещани. CDC казват, че между 2005 и 2014 г., неволната смъртност на спада е нараснала от 43 000 на 100 000 души на 58 000 на 100 000 души.

Така че, ако дадена дейност, толкова проста, като танци може да помогне да се избегнат някои от тези неволни падания , тогава защо не буги не?

Танците също са полезни за здравето на мозъка. Проучване в New England Journal of Medicine съобщава за връзка между редовни танцуващи екскурзии и 76 процента намаление на риска от деменция.

Градинарството, добро за мозъка

градинарство, може първоначално да изглежда като първоначално може да изглежда като първоначално може да не изглежда като Упражнение, но проучванията съобщават, че богатството от неочаквани ползи за здравето са свързани с поддържането на вашата градина в ред.

Първо, простите действия за дърпане на плевели, засаждане и достигане до инструменти допринасят за фина форма на аеробните упражнения, които знаем, помага да се работи на мускули и да повишава силата, издръжливостта и гъвкавостта.

Също така, да бъдеш на открито е просто добре за теб. Проучване от 2014 г., публикувано в PLOS ONE, установи, че градинарството и редовното колоездене намаляват вероятността от дефицит на витамин D при възрастни хора.

и има връзка между намален риск от деменция и градинарство, като едно проучване съобщава за 36 процента По -нисък риск от деменция сред хората, които градиха ежедневно.

както градинарството, така и на сам, също бяха свързани с намаляване на риска от сърдечен удар и инсулт до 30 процента в проучване от 2013 г., проведено от Института Каролинска В Стокхолм, Швеция.

Писане: Чудо за заздравяване на рани

Със сигурност седене на бюро с лаптоп или писалка и хартия не може да бъде полезно за вашето здраве? Подгответе се да бъдете шокирани.

Писането е свързано с редица психични и физически ползи за здравето, включително подобрения в паметта, нивата на стрес и съня, наред с други неща.

Няколко проучвания , например, са установили, че писането за техния опит помага на пациентите с рак да се примирят с техните заболявания, като помагат на пациентите да издържат на стрес и потенциално да допринесат за подобрени физически резултати.

Едно интригуващо проучване, проведено от изследователи от Университетът в Окланд в Нова Зеландия дори разследва дали писането може да повлияе на скоростта, с която раните заздравяват.

Изследователите назначиха една група участници да пишат по 20 минути на ден за най -травматичния си житейски опит и назначени Друга група, която задача да пише за една и съща продължителност всеки ден за плановете си за следващия ден.

Две седмици след първия ден на писане, от участниците бяха взети малки биопсии на кожата. След това изследователите снимаха получените рани на всеки 3–5 дни, докато не се излекуват.

Те откриха, че 11 дни след биопсията, 76 процента от раните в групата на участниците, които пишат за травма, са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали, докато са заздравявали. В групата на участниците, които пишат за ежедневните си планове, само 42 процента от раните са заздравявали.

Като цяло писането е чудесно средство за самоизразяване и макар че журналирането за травма може да бъде катаргично, има и също така има и има и катаргично, има и има, има и катаргично, има също така, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катаргично, има и катарза, има и катарза, има и журнали Възможни социални ползи в писмена форма за публична аудитория. Блогът, например, може да помогне на хората да създават нови взаимоотношения и да изграждат общности около техните интереси.

Музиката е медицина

Играта и слушането на музика също може да бъде от полза както за психичното, така и физическото здраве. През 2013 г. Medical News днес съобщи за първия мащабен преглед на изследователски документи, изучаващи влиянието на музиката върху неврохимията.

Прегледът предполага, че музиката може да засили имунната система на организма, по-ниски нива на стрес и тревожност и Лесна депресия.

Сред пациентите, които очакват операция, беше установено, че слушането на музика е по -ефективно при намаляване на тревожността от лекарствата, отпускани по лекарско предписание, и слушането и пускането на музика беше свързано с по -ниски нива на кортизола „хормон на стреса“.

За да добием някаква представа колко музика вълнува мозъка ни, проучване от 2011 г. също сравнява реакцията на мозъка на музиката с реакциите му към храната и секса, тъй като приятните чувства, получени от трите, се движат чрез пускане на Невротрансмитерният допамин.

Домашни любимци: Добър за сърцето

домашни любимци от всички видове могат да направят прекрасни спътници и те могат да ни помогнат да бъдем по -здрави по много начини.

Според CDC притежаването на домашен любимец може не само да предоставя възможности за e Xercise, дейности на открито и социализация, той също може да помогне за намаляване на вашия:

  • Кръвно налягане
  • Нивата на холестерола
  • Нивата на триглицерид
  • Чувства на самота.

Ако се чудите как това се превежда в по -широки ползи за здравето, струва си да се има предвид, че всички тези фактори могат да помогнат да се сведе до минимум рискът от сърдечен удар.

Въпреки това, проучване от 2013 г. постави под въпрос дали връзката между самата собственост на домашни любимци е пряко свързана с понижения риск от сърдечни заболявания сред собствениците на домашни любимци, които са били докладвани в предишни проучвания.

“ Собствеността на домашни любимци, особено собствеността на кучета, вероятно е свързана с намален риск от сърдечни заболявания “, заяви авторът на изследването Глен Н. Левайн. „Възможно е просто, че по -здравите хора са тези, които имат домашни любимци, а не че това да има домашен любимец всъщност води до или причинява намаляване на сърдечно -съдовия риск.“

Ако имате редовно хоби, което ви харесва, защо не Прекарайте известно време, мислейки за това как може да успеете да прилагате дейностите си, свързани с хоби, за подобряване на здравето си?

и ако мислите да се заемете с ново хоби, тогава се надяваме тази статия да ви е дала някои Идеи как да бъдете по -здрави, докато се забавлявате!

  • Сърдечна болест
  • обществено здраве
  • Психология/психиатрия
  • Спорт Медицина/фитнес

Contents